RAKD KI – HAGYD ITT – AU REVOIR

31 08 2010

Örültem, hogy kedvenc hidam, a Szabadság-híd közelébe költözök, de nem örültem magának a költözésnek: millió felesleges apróságom, lomom halmozódott fel az évek alatt a másik lakásban. Úgy döntöttem ‘új életet’ kezdek és amit lehet elajándékozok. Vagy kidobok, mint pl. a kötegekben álló prospektusokat, vagy a határidőnaplókat, amelyek tele voltak olyan bejegyzésekkel, amelyeknek a felére talán el sem mentem. Nem tudtam viszont mi legyen a töméntelen hűtőmágnessel, amiknek hála a hűtő fogantyúja már rég letört. A legtöbbet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam, aki rengeteget utazott – így legalább én is világot láttam egy kicsit. Szóval, el nem ajándékozhattam őket, de ki is ajándékoz tömegével hűtőmágnest? És kinek? Így jött az ötlet: nászajándék lesz belőlük. Közelgett ugyanis Adriennek, a ‘folyton utazó’ barátnőmnek az esküvője. Így született ez a blog.

A legtöbb mágnest éjszaka, sutyiban raktam ki, volt, amikor segítőm is akadt (a szívem úgy dobogott, hogy majd leestek a mágnesek a hídról). Másnap persze visszamentem és még egyszer utoljára elbúcsúztam a saját szerzeményeimtől is, a sárga nyíltól, amit valahol Spanyolországban vettem, a népviseletbe öltözött csinos magyar menyecskétől és a Kékes-tető egy darabjától, amik egy csinos magyar menyecskére emlékeztettek (remélem jól van), vagy a vicsorgó vikingtől, ami egy északi nyár emléke, amikor soha nem akart lemenni a nap. (UPDATE: ezek közül, 4 év elteltével, már csak a nyíl van kint. Viszont vannak újak, egy félreeső szegletben, egy rakás szív, ezek is ‘nászajándékok’ egy kanadai-afrikai párnak.)

Nekem nagyon nagy élmény volt – és még most is az, néha kirakni, otthagyni egy-egy darabot és elképzelni, vajon ki találja meg. Végül is mégiscsak ajándékok lettek belőlük: ismeretlen embereknek. Remélem feldobtam néhányukat a nem remélt apróságokkal.

Szóval ha meguntad, ha megunt, ha megérkeztél, vagy indulsz, költözöl … vagy csak túl nehéz a hűtő ajtaja. Miért nem hozod ki a mágnesed – és hagyod a hídon?

More / Még több:

Advertisements

Actions

Information

3 responses

17 10 2010
emelemkalapom

Hahó!
Nagyon tetszik az ötlet, megyek én is aktívkodni a héten:)
Van valami ajánlás, már hogy fotózzuk le küldjük el nektek, vagy csak úgy csináljuk és kész?

t

17 10 2010
emelemkalapom

ezt meg csak a “notify”-os pipa miatt küldöm utána, mert elfelejtettem…
bocsi

21 11 2010
Tímea

Kedves Hütőmágnes!

Nekem Te vagy a kedvencem! Remélem megtalált már az új gazdád és jó helyen vagy.

T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: